artist studio - studio edwards
821
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-821,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

artist studio

An artist’s studio adjacent to an existing first floor art deco apartment situated in Elwood, Melbourne. The site occupies a former parking space & ownership was restricted to a maximum above ground height of 3m. The studio has been designed to accommodate a shower/wet area, canoe storage, kitchenette & WC. The external skin is a combination of a white render finish and semi-translucent fibre glass sheeting to allow light to the interior whilst also relating to the adjoining building. Internally the timber structure is expressed and partly lined with plywood. Operable porthole windows (made from inspection hatches) provide ventilation and additional natural light.